Cum alegem un sistem de incalzire?

Pentru a avea un consum redus sistemul de incalzire:
 • Trebuie sa foloseasca un sistem cu inertie termica (acumulare caldura si cedarea ei treptata – ex: radiatoare de fonta mai economice decat radiatoare de otel)
 • Trebuie sa fie automatizat si daca se poate sa aibe functii inteligente de reducere consum
 • Trebuie sa foloseasca o resursa inepuizabila (electricitatea obtinuta din aer, apa, soare, nuclear) pentru a nu-i creste semnificativ pretul in timp din cauza epuizarii resursei
 • Trebuie sa aiba calitatea de a avea cu 30% putere instalata mai mica (eficienta energetica – mai jos explicatii) aceasta micsoreaza si consumul si investitia in bransament/independenta energetica

Incalzirea electrica in pardoseala

ELEGANTA SI EFICIENTA INTR-UN PRODUS COMPLET.

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala ofera o gama completa de beneficii transformandu-l in solutia de incalzire perfecta pentru caminul dumneavoastra:

 • Investitie accesibila mai mica sau similara cu solutiile pe centrale termice cu radiatoare.
 • Solutiile MODOTEL obtin performante de consum similare sau mai mici decat solutiile cu centrale termice cu gaz si radiatoare, medie luna iarna 500-600 ron /casa 130-140 mp, izolata termic.
 • Solutiile de incalzire MODOTEL permit sa conectati sistemul de incalzire cu investitie diminuata de 30% la solutiile de independenta energetica (panouri fotovoltaice etc), deoarece au putere instalata redusa.
 • Solutiile MODOTEL permit montajul solutiilor economice de incalzire su parchet, gresie, granit si orice tip de pardoseala care permite trecerea caldurii.
 • Sanatate si confort termic perfect (regleaza limfocite si leucocite, coboara adrenalina diminuand starea de stres)
 • Fara costuri de intretinere si verificari solutiile MODOTEL au si cea mai mare durata de viata (solutii Danemarca 80 de ani, solutii Germania 50 de ani).
 • Cea mai mare garantie din piata oferita pentru solutiile din Danemarca
 • MODOTEL asigura cu echipe proprii specializate, montaj in toata tara
 • Reduce costurile de investitie in solutiile de

INVESTITIE REDUSA

Sistemele electrice de incalzire in pardoseala au un pret de investitie cu 50% mai mic decat varianta clasica, centrala pe gaz cu radiatoare.

CONFORTUL TERMIC MAXIM

Corpul omenesc, pentru a fi in confort maxim termic, necesita o anumita miscare a aerului cald pe verticala incaperii.

Specialistii au descris astfel o curba termica ideala pentru corpul omenesc.

In functie de unde este pozitionata sursa de incalzire, plafon, pardoseala, radiator etc, fiecare sursa descrie o miscare a aerului cald pe verticala, specifica.

Curba termica rezultata pentru sistemul de incalzire in pardoseala este aproape perfect suprapusa peste curba termica ideala a corpului omenesc ceea ce explica de ce ne simtim atat de bine intr-o camera in care avem incalzire in pardoseala.

Este ideala pentru copii, creand un mediu perfect pt sanatatea lor, acest fapt este cunoscut si aplicat in multe tari ale Europei, mai ales cele nordice.

Radiatoare electrice cu roca vulcanica

SINGURUL RADIATOR DIN LUME CARE GARANTEAZA CONSUM DE ENERGIE ELECTRICA DE MAX 35 MIN / ORA

Aceste radiatoare sunt dotate cu o termocupla care in momentul in care radiatorul atinge temperatura de 80 C acesta opreste alimentarea cu energie electrica.

Datorita rocilor vulcanice care au inertie termica foarte mare, acest radiator isi mentine temperatura inca cel putin 20-30 minute nemaifiind nevoie de alimentare cu energie electrica.

Astfel se realizeaza o importanta economie de energie electrica aducand beneficii financiare importante.

 

In momentul in care temperatura radiatorului scade sub 80 C, termocupla permite realimentarea radiatorului daca senzorul termostatului stabileste ca este nevoie de surplus de caldura.

 

Ciclul se repeta atat timp doar cat e necesar sa fie mentinuta temperatura. Practic, se foloseste la maximum caracteristica de inertie termica impreuna cu automatizare (termostat) pentru a se obtine costuri mult reduse in consum.

Degivrare jgheaburi si burlane

 • Asigura drenarea apelor pluviale din topire fara blocaje de gheata si zapada
 • Preintampina infiltratiile datorate blocajelor de gheata,
  in poduri si mansarde
 • Preintampina deteriorare fatadelor
 • Preintampina distrugerea jgheaburilor datorita greutatii ghetii
 • Preintampina distrugerea burlanelor datorita dopurilor de gheata
 • Mentin jgheaburile si burlanele libere de gheata sau zapada

Zapada si inghetul pot produce pagube consistente si pentru cladirile industriale cu acoperisuri plate, la care problema principala este cantitatea mare de apa, gheata si zapada care se mentine pe platforma.

Toate aceste neplaceri pot fi preintampinate cu sistemele MODOTEL de protectie inghet jgheaburi si burlane. Aveti nevoie de un cablu de incalzire cu protectie la UV, unitatea de control si accesoriile specifice instalatiei.

Sistemul de protectie inghet MODOTEL este solutia pentru orice tip de acoperis, indiferent daca este cazul unor aplicatii private sau de tip industrial. Sistemele MODOTEL sunt singurele sisteme de degivrare produse in Danemarca cu automatizare performanta reducand consumul la strictul necesar pentru prevenirea depunerii de zapada.

.

Degivrare rampe si alei

 • Asigura eliberarea cailor de acces blocate de depuneri de zapada
 • Asigura deplasarea in siguranta pe aceste suprafete
 • Asigura confortul in exploatare prin automatizare superioara
 • Asigura conservarea in timp a suprafetelor degivrate
 • Asigura o eleganta si o imagine calitativa superioara a proprietatii dvs.

DEGIVRARE CAI DE ACCES, DRUMURI, POTECI CU ALEI, RAMPE.

MODOTEL furnizeaza solutii profesionale de incalzire pentru degivrare cai de acces, drumuri, poteci cu alei si rampe, utile pentru topirea ghetii si zapezii, care opereaza complet automat.

Sistemul acesta de degivrare este conceput ca sa sesizeze singur schimbarile de temperatura si umiditate, actionand sistemul in functie de ceea ce constata.

Suprafetele protejate de acest sistem de degivrare va este suficient, astfel incat nu veti mai apela la substante de topire, nu veti mai arunca sare iar uneltele de dezapezire le veti folosi la altceva.

CONTROLUL EFICIENT ASIGURA O ECONOMIE LA CONSUMUL DE ENERGIE

Sistemul de degivrare este controlat de termostatele denumite AMStemp si senzorii permormanti asigura un consum redus de energie, iar rezultatul dupa cum am explicat deja, este exact ceea ce va doriti.

Investitia necesara pentru achizitia si instalarea unui astfel de sistem este scazuta, si veti plati foarte putin ca sa scapati definitiv de neplacerile sezonului de iarna: lipsa efortului de a indeparta zapada cu ajutorul lopetiilor sau dispersie de sare.

La toate acestea adaugati si faptul ca nu vor exista costuri de reparatie a zonelor din carosabil unde datorita inghetului si a actiunii sarii apar defecte si deteriorari ale suprafetelor.

SISTEM DE DEGIVRARE COMPATIBIL CU MAJORITATEA
SUPRAFETELOR

Sistemul MODOTEL se poate pune in functiune pentru suprafete universale, cum ar fi asfaltul, betonul si placile ceramice.

Sisteme de degivrare MODOTEL functioneaza cu succes in toata tara pentru topirea ghetii si zapezii, mai ales in parcarile auto, rampele de acces, terasele, treptele la exterior, platformele de incarcare si poduri.

Shopping Cart